Contact Sales

Panasas User Group Meeting During SC19

Expert discussions on the future requirements of HPC storage

The Curtis Hotel – Denver, CO
Monday, November 18, 2019

You are invited: Panasas Inaugural User Group Meeting

The first Panasas User Group Meeting is being held on Monday, November 18, 2019 at The Curtis Hotel in Denver, CO in conjunction with SC19, the premier international conference for high-performance computing, networking and storage.

The afternoon event brings together Panasas users to network, learn, and share best practices around the use of Panasas technology in HPC workflows and to discuss the future requirements of HPC storage.

Expert Discussions
Guest speakers from ASRC Federal, Northrop Grumman Innovation Systems, University of Minnesota, and TGS will discuss Panasas HPC storage deployments in federal applications, in data processing for space vehicle development, in academic research, and at the world’s largest provider of subsurface data to the energy industry, respectively.

Technical Talks
Panasas engineers and members of the executive team will share product updates, discuss the latest technology developments, and provide a preview of the product roadmap.

Analyst Insights
Steve Conway, Senior VP of Research at Hyperion Research and a member of the HPC User Forum Steering Committee, will discuss industry trends and share findings from a recent HPC TCO survey.

Don’t miss this special event and the opportunity to engage with your peers and hear about the latest developments in HPC storage technology. Seating is limited so reserve your spot today.

Date:
Monday, November 18, 2019

Time:
12:30pm-5:00pm (lunch will be provided)
5:00pm-6:00pm (cocktails and networking)

Location:
The Curtis Hotel (a short walk from the Denver Convention Center)
1405 Curtis Street
Denver, CO 80202

RSVP:
Registration and attendance are free of charge.
Online registration is now closed. Email us at info@panasas.com for additional seating availability.

Register

Agenda

Time Duration Subject Speaker
12:30pm-1:00pm 30 min. Registration
Pick up lunch box
1:00pm-1:05pm 5 min. Welcome Rob Berman
VP Worldwide Sales (Panasas)
1:05pm-1:10pm 5 min. Opening Remarks Faye Pairman
President and CEO (Panasas)
1:10pm-1:40pm 30 min. HPC Storage TCO Survey Results – State of HPC Storage Steve Conway
Senior Research Vice President (Hyperion Research)
1:40pm-2:00pm 20 min. How Panasas Helps the World’s Largest Provider of Subsurface Data to the Energy Industry Jose Chapela
Director of Global IT and Data Management (TGS)
2:00pm-2:20pm 20 min. Panasas ActiveStor® Ultra Beta Performance Evaluation Nick Cato
System Administrator (TGS)
2:20pm-2:40pm 20 min. Experiences with Panasas at Minnesota Supercomputing Institute Dr. Josh Baller
Director of Applications and Services

Graham Allan
Associate Director for Advanced Systems Operations

(The University of Minnesota Supercomputing Institute)

2:40pm-3:00pm 20 min. Networking Break
3:00pm-3:30pm 30 min. The New ActiveStor Ultra: Lessons Learned from 20 Years of Parallel File System Experience Ellis Wilson
Software Architect (Panasas)
3:30pm-3:50pm 20 min. The Panasas Value for Mixed CAE Workloads Ramesh Krishnan
Sr. Staff Engineer, HPC Services Manager (Northrop Grumman Innovation Systems)
3:50pm-4:20pm 30 min. Adding Low Latency Capability to Panasas PanFS for AI and HPC Curtis Anderson
Software Architect (Panasas)
4:20pm-4:40pm 20 min. Using Panasas to Reduce Complexity and TCO for HPC Workloads Steven Baxter
Director, Visualization, Data and High-Performance Computing

Chanon Owen
Service Delivery Manager

(ASRC Federal)

4:40pm-4:55pm 15 min. The Economics of Simple Jim Donovan
Chief Marketing Officer (Panasas)
4:55pm-5:00pm 5 min. Closing Comments Rob Berman
VP of Worldwide Sales (Panasas)
5:00pm-6:00pm 60 min. Cocktail Hour